Zorgvuldig geselecteerd assortiment
24/7 persoonlijke ondersteuning
Betrouwbaar & veilig

Biodiversiteit in je tuin!

Het design bijenhotel High End Cortenstaal is een nestplaats voor wilde bijen. Het hotel heeft maar liefst 120 kamers in verschillende groottes. Het is dan ook geschikt voor verschillende soorten wilde bijen. Door o.a. klimaatverandering, gebruik van pesticiden en gebrek aan de juiste voedselbronnen is zeker de helft van de wilde bijen met uitsterven bedreigd. Je kunt bijen helpen door bijvoorbeeld bijvriendelijke bloemen en planten te zetten, geen gif te gebruiken of door het gras wat minder vaak te maaien. Maar ook door ze nestgelegenheid te bieden. Met dit High End insectenhotel help je ze dus echt.
Plaats het op een zonnige plek en enigszins beschut tegen regen en wind. Wilde bijen zullen zelden verder dan 500 meter van hun nest weggaan. De ideale plek voor High End is daarom in de buurt van nectar- en stuifmeelbronnen. Een aanvliegroute zonder obstakels is bovendien belangrijk. Zet het insectenhotel daarom niet midden in een perk met hoge vegetatie.
In tegenstelling tot honingbijen produceren wilde bijen geen honing en leven ze niet in grote kolonies maar solitair. Ze zijn echter wel van groot belang voor ons milieu. Dit omdat ze door bestuiving voor het voortbestaan van planten en dus indirect ook van veel dieren, verantwoordelijk zijn.
Wilde bijen zijn niet agressief. Veel bijen kunnen niet eens steken. De soorten die wel kunnen steken, doen dit alleen als zij bekneld raken. Wilde bijen zijn dus de perfecte bewoners. Zelfs in de buurt van je terras. Met dit design bijenhotel High End Cortenstaal kun je voortaan van dichtbij genieten van de bedrijvigheid van deze prachtige insecten.
Shop nu

Extra informatie over Design Bijenhotel High End – Cortenstaal

Sebastian Kloke is de oprichter van het Duitse Beutezug. Hij is gefascineerd door duurzaamheid. Met zijn achtergrond als imker ontwierp hij het design bijenhotel High End. Het is handgemaakt in Duitsland met aandacht voor detail. Hij wil ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid laten zien. Daarom zet hij voor het maakproces mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in.
Voor het artikel zijn enkel hoogwaardige materialen gebruikt. De solide houder is geheel gemaakt van cortenstaal. Het houten blok is gemaakt van eikenhout uit inheemse bossen.
Het design bijenhotel High End cortenstaal hoef je niet schoon te maken. Bijen metselen de gangen dicht. Daarachter brengen de larven de winter door. En als de jonge bijtjes er klaar voor zijn, maken die de buisjes van binnenuit weer open.

Kenmerken Bijenhotel High End cortenstaal:

 • tijdloos modern insectenhotel
 • hotel met 120 ‘kamers’
 • kamers in verschillende maten
 • bedoeld voor wilde bijen
 • prachtig object voor in je tuin
 • hoogwaardige materialen
 • van duurzaam cortenstaal
 • én inheems Duits eikenhout
 • gemakkelijk te plaatsen
 • maatschappelijk verantwoord geproduceerd
 • een ontwerp van Sebastian Kloke van Beutezug
 

Ontdek & shop meer voor onze dierlijke vrienden

Sunny Basket

Sunny Baskets zijn interieur proof kattenmanden volledig handgemaakt met gerecycled katoen.