Zorgvuldig geselecteerd assortiment
24/7 persoonlijke ondersteuning
Betrouwbaar & veilig

Kies voor duurzaam

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de wereld en ook consumenten kiezen steeds vaker bewust voor duurzame producten. Abel & Tosh wil hier aan bijdragen door jou op een makkelijke manier inzicht te geven in het aanbod van duurzame producten op ons platform.
Is een product volgens onze criteria duurzaam, dan tonen we een groen blaadje bij het product. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een duurzaam product.

Criteria

Op dit moment beoordelen we de producten op ons platform voornamelijk op duurzaamheid van de gebruikte grondstoffen en materialen. Hoewel deze criteria een goede eerste indicatie geven, kent duurzaamheid vele andere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop de producten worden geproduceerd, of de maatschappelijke bijdrage die een producent levert.
We scherpen onze duurzaamheidscriteria daarom voortdurend aan. Ook breiden wij deze in de nabije toekomst naar verschillende andere aspecten uit. Uiteraard houden we jou via deze pagina van iedere wijziging op de hoogte.

Blijft het hierbij?

Absoluut niet! Ook in onze samenwerking met bedrijven en designers en de projecten die hieruit ontstaan staat het thema duurzaamheid, in al zijn aspecten, voorop.
Een product krijgt van ons het label duurzaam als dit gemaakt is van:
 • Gecertificeerd hout
  Bomen leveren zuurstof, absorberen CO2 en voorkomen bodemerosie. Veel dieren zijn van onze bossen afhankelijk, net als miljoenen mensen die er in wonen en werken. Bomen en bossen zijn dus een essentieel onderdeel van onze leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat bij producten uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Kortom: FSC gecertificeerd hout.
 • Hergebruikte materialen
  Hergebruikte materialen krijgen als het ware een tweede leven als product. Denk bijvoorbeeld aan tafels, stoelen, bankjes gemaakt van oud sloophout, skateboards of steigerhout. Producten die uit hergebruikte materialen zijn gemaakt dragen niet bij aan de wereldwijde afvalberg, vervuilen het milieu niet verder en nodigen daarnaast designers uit tot originaliteit en creativiteit.
 • Bamboe
  Bamboe is geen boom, maar een grassoort en groeit ontzettend snel. Het is één van de meest milieuvriendelijke materialen en verdient daarom een aparte plaats als duurzaamheidskenmerk. Je kunt er bijna alles van maken: van meubels, tassen en kleding tot complete huizen en andere bouwwerken. De flexibele eigenschappen van bamboe maken het mogelijk om er de mooiste producten mee te ontwerpen.
 • Gerecyclede materialen
  Gerecyclede materialen als plastics en metalen zijn beter voor het milieu, omdat er minder energie en grondstoffen voor nodig zijn om ze te winnen en tot nieuwe producten te bewerken of verwerken. Net als hergebruikte materialen dragen ze niet bij aan de wereldwijde afvalberg. En door het recyclen van plastics voorkomen we dat deze onderdeel worden van de plastic soep in onze oceanen.