Verkopen op Abel & Tosh

Instructies inrichten shop

Het ontwerpen, maken en restylen van producten is leuk, maar het verkopen is misschien nog wel leuker. De verkoop van unieke producten gemaakt met overtuiging en passie is weer helemaal in. Abel & Tosh biedt je de mogelijkheid om je producten stijlvol te presenteren én te verkopen aan de bezoekers van haar platform.

 • Presenteer je producten op ons platform in je eigen shop.
 • Laat potentiële kopers jouw producten ontdekken via de inspiratie-omgeving op Abel & Tosh.
 • Naast foto’s heb je ook de mogelijk een filmpje in je shop te tonen. Zo leert de koper jou en het verhaal achter je producten beter kennen.
 • Maak met jouw producten deel uit van gerichte marketingcampagnes en onze actieve social media strategie.

Je wil beginnen met het verkopen op Abel & Tosh? Bekijk Instructies inrichten shop of voeg je zelf meteen toe als designer op het Abel & Tosh design platform via deze link.Heb je al een account log dan in via deze link.

Nog meer weten eerst?

Het verkoopproces
 • Klanten bestellen producten en betalen via Abel & Tosh.
 • Abel & Tosh verzorgt de gehele administratieve afhandeling en informeert je wanneer er een order is binnengekomen voor jouw shop.
 • Jij verzendt het bestelde product naar de klant.
 • De order wordt na afloop van de wettelijke retourtermijn op je rekening gestort, onder inhouding van eventuele verleende kortingen, retouren en onze commissie.
 • Abel & Tosh zorgt voor de publiciteit/marketing, social media, blog, persberichten, nieuwsbrief, et cetera.
Shop openen
 • Een shop openen op Abel & Tosh is heel eenvoudig. Heb je nog geen klantaccount bij Abel & Tosh, dan kun je je via deze link registreren als verkoper. Heb je al wel een klantaccount, log dan in op je account en kies Mijn account > Shop openen om dit om te zetten in een verkoperaccount.
 • Na registreren of omzetten van je klantaccount wordt je verzoek om een shop te openen naar Abel & Tosh verstuurd. Vul alvast je shopprofiel in, zodat we je verzoek snel kunnen afhandelen. Zodra we je shop hebben goedgekeurd ontvang je van ons een welkomste-mail en kun je beginnen met het opvoeren van je producten en de verdere inrichting van je shop.
 • Je shop is direct na onze goedkeuring nog niet zichtbaar voor de bezoekers van Abel & Tosh. Daarvoor moet je eerst de inrichting van je shop voltooien, onder meer door het vullen van je productcatalogus. Nadat je hebt aangegeven dat je de inrichting van je shop hebt voltooid, doen we een laatste check op je shopprofiel en je producten. En is alles akkoord, dan zetten we je shop online.
Wat kost verkopen via Abel & Tosh

Het openen en managen van een shop op Abel & Tosh is gratis. Je betaalt alleen commissie als je daadwerkelijk iets via Abel & Tosh verkoopt. Per verkocht product rekenen wij met de afgestemde commissie over de verkoopprijs excl. BTW, excl. verzendkosten. Je betaalt géén hostingkosten, transactiekosten, abonnementskosten of contractkosten.

Shopprofiel invullen

We hebben enkele gegevens nodig om de verkopen uit je shop met je te kunnen afrekenen en om je indien nodig telefonisch of per post te kunnen bereiken. Handel je als bedrijf, dan vragen we tevens om je KvK-nummer (als je in Nederland gevestigd bent) of ondernemingsnummer (als je in België gevestigd bent), zodat we dit kunnen controleren.Daarnaast omvat je shopprofiel verschillende rubrieken die je shop op Abel & Tosh beschrijven. Vul deze zorgvuldig in, want een goedgekozen shopnaam, aantrekkelijke slogan en omschrijving en een eigen logo zijn dè manier om je te onderscheiden van je concurrenten. En met juist ingevulde metagegevens is je shop beter vindbaar op het internet.In onze blog vind je diverse posts die je helpen bij het invullen van je shopprofiel en het opzetten van je productcatalogus. Klik hier voor een overzicht.

Wat kun je verkopen op Abel & Tosh

Op Abel & Tosh biedt je producten aan die je zelf maakt, ontwerpt, vermaakt of bewerkt. Abel & Tosh-producten zijnproducten gemaakt met overtuiging & passie! Dus beslist geen producten uit massaproductie.

Je kunt je producten categoriseren onder onze productcategorieën. We maken onderscheid naar drie hoofdcategorieën: Wonen, Mode en Duurzaam. Per hoofdcategorie onderscheiden we maximaal twee niveau’s van subcategorieën. Voor de vindbaarheid van je producten is het uiteraard belangrijk dat je het product onder de juiste hoofdcategorie en subcategorie aanbiedt.

Abel & Tosh behoudt zich het recht voor om de productcategorieën ten allen tijde aan te passen. Daarnaast hebben we ieder seizoen een tijdelijke categorie. Deze categorie zet producten die binnen dit thema vallen in de spotlight. Houd onze nieuwsbrief en social media goed in de gaten!

Hoeveel producten kan ik maximaal in mijn shop op Abel & Tosh plaatsen

We kennen geen maximum. Wel raden we je aan je aanbod regelmatig te verversen. Veel bezoekers van Abel & Tosh komen iedere dag terug en houden ervan om verrast te worden.

Presenteer je producten

Bij Abel & Tosh willen we dat je jouw producten zo leuk en inspirerend mogelijk kunt presenteren. Om deze reden dien je erop te letten dat je productfoto’s van een hoge kwaliteit zijn. Let er dus op dat je je producten goed fotografeert. We raden je ten zeerste aan om een witte achtergrond te gebruiken voor de packshots.

Je kunt minimaal 1 en maximaal 8 productfoto's toevoegen. De afmeting van iedere foto moet minimaal 500x500 (liefst meer) pixels zijn. De maximale grootte is 1200x1200 pixels.

Naast foto’s bieden we je de mogelijk om een filmpje (atelier, proces van maken, impressie van je omgeving) in je shop te presenteren. Stuur je filmpje van maximaal 1,5 minuut naar ons toe. Nadat we je filmpje op kwaliteit hebben beoordeeld, plaatsen we het als we het hebben goedgekeurd op de pagina van je shop.

Wil je dat we je helpen met het maken van een filmpje? Neem dan contact met ons op!

De beschrijving van je producten

In onze blog vind je diverse posts over het opzetten van je productcatalogus en beschrijven van je producten. Klik hier voor een overzicht.

Let bij het beschrijven van je producten op de wettelijke eisen waaraan een productbeschrijving moet voldoen. Verkoop je bijvoorbeeld speelgoed waarin zich kleine onderdelen bevinden die gemakkelijk door kleine kinderen zouden kunnen worden ingeslikt, besteed daar dan extra aandacht aan.

Adverteer niet met merken, want dat is niet fair en bovendien zou je het merkenrecht kunnen schenden. De teksten en afbeeldingen die je gebruikt om je producten te beschrijven mogen niet in strijd zijn met geldend recht, het auteursrecht en in het bijzonder het merkenrecht. Heb je deze informatie over jouw producten niet beschikbaar, dan kunnen we je daar natuurlijk bij helpen.

Wat verwacht Abel & Tosh van haar shophouders

We willen de bezoekers van Abel & Tosh een goede ervaring bieden, zodat ze graag terugkomen. Om dat te bereiken en behouden vragen we van onze verkopers een hoog serviceniveau en aandacht voor optimale kwaliteit waar het de geleverde producten aangaat.

Het maken van kwaliteitsfoto's kan wat tijd kosten, maar het is wel de visitekaart van je shop. De potentiële koper wil een goede indruk krijgen van het product. Zij zijn het die wel of niet terugkomen en het doorvertellen.

Besteed de nodige aandacht aan het (leuk) inpakken van je product.

Daarnaast vragen we van je dat je een besteld product indien enigszins mogelijk binnen 3 werkdagen naar de klant opstuurt. Uitzonderingen hierop dien je bij de beschrijving van het product aan te geven.

Ben je voor een korte periode, bijvoorbeeld in verband met vakantie, niet in staat hieraan te voldoen, dan verwachten we van je dat je op Abel & Tosh aangeeft dat je shop tijdelijk is gesloten. Dat geef je eenvoudig aan via het menu Mijn shop > Mijn prikbord.

Mocht je niet aan onze verkoopvoorwaarden voldoen, dan ontvang je van ons een melding. Shophouders die hieraan meermalen geen gehoor geven worden van het platform verwijderd.

Wat als de klant een product wil retourneren

Bij Abel & Tosh heeft de koper het recht om een geleverd product binnen 14 dagen zonder opgave van reden te retourneren. De koper vult online een retouraanvraagformulier in. Jij ontvangt hiervan van Abel & Tosh een bericht.

We adviseren je om de retourkosten gratis voor de koper te maken, maar de keuze is geheel aan jou. In de algemene voorwaarden lees je alles over de voorwaarden van het retourneren van een product.

Zodra je het product in goede orde hebt ontvangen dien je de retour op ons platform te registreren.

Hoe lang duurt het voor ik mijn geld krijg

Wij wachten met de uitbetaling van een order totdat de wettelijke retourtermijn van de geleverde producten is verstreken. Hierbij rekenen wij vanaf de datum waarop je het verzenden van de order hebt geregistreerd. Het is daarom van belang om dit tijdig bij de order te registreren via het menu Mijn shop > Mijn orders.Orders die voor uitbetaling in aanmerking komen worden in één totaal uitbetaald, onder inhouding van eventueel verleende kortingen, terugbetalingen aan klanten in verband met bijvoorbeeld retouren en de aan Abel & Tosh te betalen commissie.

Hoe zie ik of mijn producten goed verkopen

Van iedere verkoop krijg je direct een bericht. Daarnaast heb je via het menu Mijn shop > Dashboard toegang tot het dashboard van je shop. Daarin zie je in één oogopslag alle belangrijke informatie over jouw producten: hoe vaak ze verkocht zijn, hoe vaak ze bekeken zijn en meer. Er gaat niets boven kennis en data, zodat je nog beter kunt inspelen op ontwikkelingen binnen Abel & Tosh.