In samenwerking

Met onze partners Good & Mojo en It's about Romi zijn al 8.250 gezinnen geholpen en 150.000 bomen geplant, nog steeds zijn wij gemotiveerd en geïnspireerd om mens en planeet te helpen en tegelijkertijd onze klanten tevreden te houden. We proberen ook te blijven evolueren door onze verpakkingen te verbeteren, plastic uit (bijna) al onze producten weg te gooien en slimme verzending door kleinere en innovatieve ontwerpen te maken.

WakaWaka's impacht

Zorgen voor schone energie. Voor gemeenschappen die off-grid leven en meedoen aan humanitaire acties. Samen met de Stichting Waka Waka. Het is onze bedoeling dat we 20.000 gezinnen in 2030 hebben geholpen.

Circulaire economy

Ontwerp en materialen zijn de twee meest kritische aspecten waar we kunnen hebben de grootste impact op hoe wij produceren en consumeren. Wij steunen lokaal vakmanschap en hun manier van leven.

Eden Herbebossing Projecten

Sinds 2019 zijn wij partner van Good & Mojo, It's about Romi en Eden Herbebossing Projecten. We compenseren onze CO2-uitstoot door het planten van bomen. Er worden 2 bomen geplant voor elke lamp die wij verkopen. We streven ernaar om 500.000 bomen te planten tegen 2030.

De materialen:

Eco linnen

Ecolinnen is een textielproduct uit de vezels van de vlasplant. Het bestaat al meer dan 2000 jaar. Vergeleken met katoen is linnen 30% sterker en minder water/chemicaliën zijn nodig voor de teelt ervan. Onze eco-linnen tinten zijn verkrijgbaar in zes kleuren. Het is een niet-giftige kleurstof gebruikt om het linnen te kleuren. Ze zijn handgemaakt in Nederland.

Jute

Hieruit worden jutevezels verzameld de bast van de juteplant Corchorus. De plant wordt gekweekt uit = zaad en geoogst binnen 4-6 maanden. De lange vezels worden gesponnen tot grove, sterke draden. Jutevezels zijn het meest wijdverbreide plantaardige vezels na katoen.

Bamboe

Bamboe is een zeer veelzijdige, kernmateriaal in onze collectie. Het is een sterke, flexibele en snelgroeiende plant. Het snelst groeiende type kan een meter per dag bereiken! Bamboe kan binnen 3-5 jaar worden geoogst. Eenmaal afgesneden groeien er nieuwe scheuten terug vanuit de wortels. De plant produceert 35% meer zuurstof dan een boom. De teelt is zonder pesticiden en kunstmest. Bamboe wordt ook gebruikt in de bouw-, voedsel-, brandstof- en kledingindustrie.

Zeegras

Groeit van nature in de kustgebieden van Zuidoost Azië. Zeegrasbedden behoren tot de meest productieve ecosystemen ter wereld. Voor onze producten gebruiken wij gekweekt zeegras. Het groeit goed op zoute grond en helpt zelfs om het schoon te maken. Na de oogst wordt de plant in de zon gedroogd. De slijtvaste vezels zijn zeer geschikt voor het weven van producten.

Rotan

Rotan is een klimplant die inheems is in tropische gebieden in Australië, Afrika en Azië. Tijdens de groei neemt de plant kooldioxide op. De jaarlijkse groei bedraagt ​​ongeveer 6 miljoen. Hij kan wel 100 meter lang worden! Rotan is sterk, lichtgewicht en flexibel. Wanneer de houtachtige stengels worden afgesneden, de plant groeit terug vanuit de wortels. Het is een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal.

Kurk

Kurk is een natuurlijk materiaal. Het wordt uit de stam geoogst van de kurkeik Quercus Suber. Het oogstproces beschadigt de boom niet. Het is vergelijkbaar met scheren wol van een schaap. Kurkeiken wel productief voor 150 jaar. Portugal produceert 55% van de wereldproductie.

gerecycled autobanden

Autobanden zijn gemaakt van natuurlijk en synthetisch rubber en beide zijn niet biologisch afbreekbaar. Terwijl oude autobanden er niet meer zijn geschikt voor gebruik op voertuigen, we moeten creatief zijn bij het vinden van manieren om te recyclen en hergebruik deze autobanden. Daarom hebben wij er coole hangers van gemaakt! Of misschien word je je lamp beu en kan het je toekomstige plantenpot worden!